Schenking via onderhandse akte

Bent u van plan regelmatig aan de Stichting Vrienden van Handicart te geven, of doet u dit misschien al, wellicht is schenken via een onderhandse akte dan iets voor u.

Indien u aangifte doet voor de inkomstenbelasting, dan zijn uw giften aftrekbaar en krijgt u een deel van uw gift terug van de Belastingdienst. Normaal geldt er een drempel van één procent van uw belastbaar inkomen. Wanneer u geeft via een schenkingsakte is uw bijdrage geheel aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Afhankelijk van uw inkomen en persoonlijke situatie kunt u tot 52 procent van uw gift terugkrijgen van de Belastingdienst. Dit biedt u de mogelijkheid een hoger bedrag aan de Stichting Vrienden van Handicart te schenken, terwijl uw netto donatie gelijk blijft.

Om voor deze fiscale regeling in aanmerking te komen dient  deze schenking middels een onderhandse akte vast gelegd te worden voor de duur van tenminste vijf jaar. De akte treft u aan als pdf file. Na het opmaken van de onderhandse akte sturen wij u een incassomachtiging toe. Daarmee geeft u aan Vrienden van Handicart toestemming om gedurende de looptijd van de onderhandse akte het overeengekomen bedrag van uw rekening af te schrijven.

Een periodieke schenking zónder akte kan ook fiscaal aftrekbaar zijn! Dan moet u wel jaarlijks meer dan 1% van uw inkomen aan goede doelen schenken. Voor de meeste mensen die geven aan goede doelen is het gunstiger om wel een onderhandse akte voor een periodieke schenking op te laten maken.

Het vastleggen van uw bijdrage in een onderhandse akte kunt u via Stichting Vrienden van Handicart doen. Stichting Vrienden van Handicart stelt de akte op en verzorgt de registratie via de Belastingdienst. 
Wanneer u laat opnemen dan u gedurende tenminste vijf jaar € 50 wilt doneren nemen wij alle kosten voor onze rekening.

Nadere informatie kunt u opvragen via ons secretariaat: secretariaat@handicart.nl

Onderhandse akte
veri
Aanhef: *
Stuur mij informatie over de mogelijkheden om periodiek te schenken via een onderhandse schenkingsakte.
Velden met een * zijn verplicht
sluit video