ANBI pagina's van Stichting Handicart en Stichting Vrienden van Handicart

ANBI pagina's van Stichting Handicart en Stichting Vrienden van Handicart

Stichting Golf voor Mindervaliden "Handicart" is opgericht in 1986 met als doel om mindervalide golfers in staat te stellen te blijven golfen. Stichting Handicart wordt ondersteund door Stichting Vrienden van Handicart.

Deze tweede stichting is in 2002 opgericht en heeft als doel het bevorderen en het ondersteunen van het werk van Stichting Handicart.

Beide stichtingen zijn door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI. Dat wil zeggen een Algemeen Nut Beogende Instelling.

Stichting Handicart en Stichting Vrienden van Handicart hebben nauwe banden met elkaar. Bij het lezen van de bestuurs- en financiële jaarverslagen is het goed om te realiseren dat deze nauwe verbondenheid aanwezig is. 

Belangrijk om te weten bij het lezen van de jaarcijfers is dat het vermogen van Stichting Handicart bestaat uit de waarde van de Handicarts die op de banen staan.

Zonder de steun van Stichting Vrienden van Handicart kan Stichting Handicart haar werk niet doen. Om haar pashouders in staat te stellen te blijven golfen verhuurt de stichting haar Handicarts tegen een prijs ver onder de kostprijs. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt met 49 golfbanen die tegen een sterk gereduceerd tarief hun karren ter beschikking stellen aan de pashouders. Hiervoor betaalt Stichting Handicart aan die banen jaarlijks een afgesproken vergoeding.
sluit video